9 Kasım 2014 Pazar

İkiz Bebek Arabaları Hayat Kurtarıyor

Sevgili okuyucular selamlar, umarım ki birlikte olamadığımız süre içinde hem sizler hem de yavrularınız için her şey güzel gelişmiştir. Kasım ayının bu denli sıcak geçmesi, hepimizi çok şaşırttı ancak bir o kadar da sevindirdi. En çok da çocuklarımıza yaradı tabii ki. Hafta sonları dışarıda akşama kadar top oynayan bir güruhtan söz ediyoruz nihayetinde ! Güzel bir haberimiz daha var öyleyse, havalar yaklaşık olarak 10 gün daha bu şekilde açık devam edecek. Güzel günlerin keyifini çıkarmaya devam edin efenim.

Bugünkü konumuz ikiz bebek arabaları. Eh malum herkesin tek çocuğu yok, bir çok ebeveyn de ikiz bebek sahibi. Eh ikiz bebek sahibi olmak demek, tüm ürünleri çarpı iki şeklinde kullanmak demek. Bu da demek oluyor ki her üründen iki tane almak zorundasınız. İşte sizi bu sıkıntılardan kurtarmak isteyen güzide bebek arabası firmalarımız, ikiz bebek arabalarını tasarlamışlar. Çok farklı tarzlarda mevcut olan bu tür arabalardan kimileri iki koltuğu birleştirip büyütmüş durumda, kimileri farklı farklı iki ayrı oturma bölmesi tasarlamış yan yana, bazıları oturma bölmelerini sırt sırta olacak şekilde tasarlamış ( sanırım bebeklerin yan yana hır çıkarmasından korkmuşlar ! ).Yan yana iki koltuk şeklinde tasarlanan bebek arabalarında en büyük problem bebek arabası ile bir yere giderken arabanın enini düzgün şekilde kullanabilmek. Örneğin asansöre biniyorsanız bu tarz bebek arabaları tam bir zulüm olabilir, dolayısıyla asansöre vs. binerken sırt sırta dayanmış oturma bölmeli arabalar biraz daha efektif olabilir. Tabii ki asansörünüz enine dar boyuna uzun ise !

Tabii ki bu tarz arabalarda dengeyi sağlamak yük iki katına çıktığından dolayı çok mühim bir problem. Bu yüzden de bebek arabalarında dengenin temel unsuru olan tekerleklerin tasarımı önemli bir yer tutuyor. İkiz bebek arabalarında tekerlekler 4 , 6  hatta 8 tekerlekli dahi olabiliyor , 8 tekerlekli olana ikiz bebek kamyonu desek daha doğru olur sanırım :) 4 tekerlekli olanlarda tekerlekler diğer bebek arabalarındaki gibi eş büyüklükte değil, ön tekerler arkalara göre biraz daha ufak çapta tasarlanmış.

Bir çok markanın ( Chicco, Peg Perego, Concord vs. ) ikiz bebek arabası mevcut. Bu tarzdaki ürünlere internet üzerindeki alışveriş sitelerinden online olarak erişebileceğiniz gibi , AVM'lerdeki mağazalardan da kolaylıkla tedarik edebilirsiniz.

Bu arada bugün 10 Kasım, ülkemizin kurucusu Atamızı ebediyete yolcu etmemizin 76. yılı. Özlemle, hasretle ve minnetle anıyoruz, mekanı cennet olur inşallah.O her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder