16 Ekim 2014 Perşembe

Portbebe Hakkında Faydalı Bilgiler

Bebeklerimizin taşınması hepinizin de gayet iyi bildiği gibi tam bir dert ! Daha doğdukları andan bu yana hep bir şeyler içinde taşıdığımız için, yürümeye başladığında bile bizim yavrular bu sefer de kucak diye tuttururlar ! :) Neyse, her şey bebeklerimiz için, hepsini çok seviyoruz. Bugünkü yazımızda bebeğimizin ilk dünyaya geldiği andan itibaren bize büyük kolay taşıyacak bir ürün olan portbebe malzemesini tanıtacağız. Portbebe alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtını birlikte arayacağız.

Portbebeleri bebeğiniz ilk dünyaya geldiği andan itibaren kullanabilirsiniz. Kolaylıkla hareket ettirilebilmesi ve az yer kaplamasından dolayı ebeveynler için genelde tercih sebebi oluyor. Portbebeler misafirlikte bebeğinizi görmeye gelenleri de içinde gösterebileceğiniz kullanışlı bir aksesuardır. Genellikle portbebe kullanımı bebeğin ilk 4 aylık döneminde öneriliyor.

Bir portbebe seçerken öncelikle portbebenin hareket etmemesi için üstüne konulacağı bir aparat mevcutsa bu aparat sağlam mı değil mi sorgulamamız gerekiyor. Ayrıca portbebenin balansı da kontrol edilmeli. Bir diğer önemli husus ise portbebeyi taşırken tuttuğumuz askıların durumu. Bu askılar en önemli noktalardan birisi çünkü bebeğinizi taşırken başınıza bela almak istemezsiniz. Askıların sağlam olup olmadığı mutlaka iyice kontrol edilmeli.

 Bazı portbebelerin kenarlarında sivri, bebeğinize zarar verebilecek çıkıntılar bulunuyor, alacağınız portbebede bu tür kesici olabilecek yerlerin olmadığına emin olun. Ayrıca portbebede bebeğinizin yatak kısmında kendini sıkıştırabileceği kadar boş yer olmamasına da özen gösterilmelidir. Kimi portbebelerde tekerlek aksamı da bulunuyor, bunların sağlamlığının da kontrol edilmesi gerekiyor.Eğer ki katlanabilir bir portbebe aldıysanız katlanıp açılabilmesi işleminin kolaylıkla yapılabildiğine emin olun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder