9 Ekim 2014 Perşembe

Buhar Makinesi Faydalı Mı Zararlı Mı

Buhar makinesi soğuk ve sıcak olmak üzere iki tipte mevcuttur.Bugünkü yazımızda buhar makinesi alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını birlikte arayacağız.Bebeğinizin bulunduğu ortamdaki nem oranı, bebeğinizin problemsiz olarak nefes alıp vermesi için uygun seviyede tutulmalıdır. Aksi takdirde bebeğiniz için solunum problemleri yaşanabilir.

Soğuk tipteki buhar makinesi, inanılmaz düşük periyotlu titreşimler yaratır ve kimsenin kolay kolay duyamayacağı bu titreşimler sayesinde soğuk su buharlaşır. Yüksek seste çalışmadığından ötürü bebeğiniz rahat eder. Odaya yayılan sıcak olmayan buhar sayesinde bebeğinizin aşırı sıcaklara maruz kalma riski ortadan kalkar, bu tip makineler düşük düzeyde elektrik tüketir dolayısıyla ekonomiktir.

Bir diğer tür olan sıcak buhar makinesi ise, yine diğer cihaz gibi odanın nem oranının dengelemenize ve düzgün bir nefes alıp verme ortamı yaratmanıza destek olur. Ayrıca bebeğinizi zararlı mikro organizmalardan da korumada yardımcı rol oynar. Sıcak buhar makinesi içindeki suyu kaynattığından dolayı her tür su ile harekete geçebilir ve mikro organizmaları yok edebilir. Suyun konulduğu yer gayet büyüktür, bu da yüksek sürelerde çalışma imkanı sağlar. Tabii ki seçilen buhar makinesinin temizliğinin önerilen 5 ayda bir kez yapılması gerektiğidir ! Lütfen bu temizlikleri aksatmayınız. Bu tip cihazların geceleri birkaç saat çalışması kafidir. Temizliği iyi yapılmayan cihazlar bronşiti tetikleyebilir , bu konuda da uzman doktorunuza danışmanızda fayda var. Unutmayın, her şey bebeğimizin sağlığı için !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder