24 Eylül 2014 Çarşamba

Bebek Uyku Setleri İle Bebeğiniz Mışıl Mışıl Uyusun

Bebeğiniz için en mühim şeylerden biri de uyku kalitesidir. Kaliteli bir uyku çeken minikler, hem daha sağlıklı ve gelişiminde daha başarılı olur hem de gün boyu anne babaya daha az problem çıkartır. Kaliteli uyku için gerekli en önemli kriterlerde bir tanesi kaliteli yatak, diğeri kaliteli yastıktır. Dolayısıyla bebek uyku setleri göründüğünden daha önemlidir. "Amaaan alırım iki yastık bi yorgan uyusun orada" mantığıyla yaklaşmamak gerek.

Bebeğin yastığı ne çok yumuşak olmalı ne de çok sert olmalıdır. Çok sert ve çok yumuşak yastıklar bebekte sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Sert bir yastıkta boyun ağrısı riski yüksektir, keza yumuşak bir yastıkta da bebeğin başı yastığa iyice gömüleceğinden dolayı yine hem boyun ağrısı yaşayabilir, hem de nefese problemleri çekebilir ve hiç istenmeyen sorunlarla karşı karşıya kalınabilir.

Bebeğiniz için kullandığınız yorgan ve nevresim kesinlikle çok fazla tüy ihtiva etmemelidir ve mümkünse doğal malzemelerden yapılmış olmalıdır. Fazla tüy içeren nevresimler ve yorganlar bebeğinizin boğazının içine kaçarak yine istenmeyen nefes problemlerine sebebiyet verebilir. Kullanılan yorgan eski tip çok ağır yorganlardan da olmamalıdır. Bu tarz yorganlar yine bebeğinizin üzerinde çok fazla baskı oluşturarak sıkıntılara sebebiyet verebilir.

Kullanılacak olan yatak kesinlikle doğal malzemelerden yapılmalıdır ve çeşitli kimyasallar, yapay boyalar vb. içermemelidir.Bebek uyku setleri  tüm bu kriterlere uygun şekilde seçilirse , çocuğunuz rahat rahat uyur ve dolayısıyla sağlıklı bir birey olmasının en önemli koşullarından bir tanesini de yerine getirmiş olursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder