19 Eylül 2014 Cuma

Bebek Odası

Bebek odası bebeğin hayatının önemli bir bölümünü geçireceği yer olacağından dolayı çok dikkatli ve özenle tasarlanmalıdır. İyi bir tasarımla hazırlanan bebek odası , hem sağlıklı olmalı hem de bebeğinizin içinde zaman geçirmekten keyif aldığı bir yer olmalıdır.Bebek odasını oluştururken nelere mi dikkat etmeliyiz ? İşte yazımızın devamında bunun cevabını bulacaksınız.

Öncelikle bebek odası yaklaşık 11 ile 14 metrekare ve minimum bir cama sahip olmalı. Oda kesinlikle günün belli saatlerinde güneş almalı ve havalandırılmalıdır. Evin güney cephesi çok sıcak olacağından dolayı bebek odası olarak kullanmak çok efektif olmayabilir.

Odanın içinde kilim vb. kullanmak bebeğin sağlığını tehdit edebilir, bunların yerine temizlenmesi daha kolay olan döşeme türleri tercih edilmelidir.

Bebeğin odasındaki eşyaların ağaçtan yapılmış olması onun sağlığı için daha iyi olacaktır. Zararlı kimyasalların kullanılmadığı mobilyalar kesinlikle tercih sebebidir. Ayrıca yatakta , dolapta ve diğer eşyalarda sivri çıkıntılar kesinlikle tehlike oluşturmaktadır.

Bebek odası rengi olarak ise tavsiye kesinlikle pastel renkler kullanılmasından yanadır. Çok koyu renkler bebeğinizin hoşuna gitmeyecektir. Çok açık renkler de tavsiye edilmiyor. Ara ve rahatlatıcı renkler ( fildişi, buz rengi gibi ) tercih edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder