18 Eylül 2014 Perşembe

Bebek Odaları

Bebek odaları , bebeğimizin hayatının çok büyük bir kısmını geçireceği bir yer olacağından dolayı özenle seçilmelidir. Peki bebek odaları hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerek ?

Öncelikle kullanacağımız bebek mobilyaları sivri yapılar içermemelidir ve mobilyanın yapımında kullanılan boya zararlı kimyasalları barındırmamalıdır. Yatağın yüksekliğini ayarlayabiliyor olmamız gereklidir çünkü bebeğimiz geliştiğinde de bu yatağı düzgünce kullanabilmelidir.Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yatağın parmaklıkları olmalıdır ve bu parmaklıkların arasından kesinlikle bebeğin kafası sığmamalıdır.

Bebek odalarındaki ideal nem yaklaşık %50 civarında olmalı , odadaki sıcaklık yaklaşık 22 derece civarında tutulmalıdır.

Bebek odaları için geliştirilmiş bebek telsizleri bulunmaktadır ve çoğu ebeveyn bu telsizlerden kullanmaktadır, ancak bu telsizlerin zararlı dalgalar yayabildikleri biliniyor, bu telsizlerin kullanımından esasında uzak durmak daha iyi olabilir, ancak illa kullanılmak isteniyorsa bebeğe olabildiğince uzak bir noktaya koymak gereklidir.

Bebek odalarında sıkça kullanılan bir diğer eşya ise yan yatırma yastığıdır. Fakat bebeklerin sırt üstü yatması daha uygun olacağından dolayı yan yatırma yastığı pek de uygun bir çözüm değildir.

Bebek odalarının ortamı ise basık ve çok karanlık olmamalıdır. Hafif loş bir ortam bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra müzik kutularından çok hafif tonda müzik de verebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder