17 Eylül 2014 Çarşamba

Bebek Beşikleri

Doğumların hemen ardından yavrularımızın ikinci yuvalarının bebek beşikleri olduğunu hepimiz gayet iyi bilmekteyiz. Bebek beşiklerinin seçimi bu yüzden çok mühimdir. Rast gele yapacağımız bebek beşikleri alımları çocuğumuzun rahatını ciddi manada tehlikeye sokabilir. Bu da bebeğimiz için ileride daha da önemli problemlere dönüşebilme riski taşımaktadır. Sizlere bu yazımızda bebek beşikleri alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini paylaşacağız. Öncelikli olarak önerim şudur ki sunta yapımı malzemelerden kesinlikle almayın. Üzülerek söylemek istiyorum ki bazı üreticiler bebeklerimizin sağlığını hiçe sayacak cinste dizaynlar yapıyor. Her ne kadar bu ürünlerin denetimi yapılıyor olsa da anne babaların da bu problemleri biliyor olması gerekmektedir.

Sunta bebek beşikleri bebeğinizin sağlığını hiçe atmak demektir. Kesinlikle bu tür bebek beşiklerinden uzak durunuz. Bozulmaya çok yatkın bir ürün olan suntadan yapılan bebek beşikleri bebeğiniz için zarar verebilecek maddelerden yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bu beşiklerin süslenmesi ve cilalaması işlemlerinde adi malzemeler kullanılmaktadır ve bu da yavrunuzun sağlığını peşin peşin tehdit eder.

Bebeklerin en büyük gereksiniminin uyku olduğunu anlatmaya herhalde gerek yok. Uykunun yararı da bebekler için bebek beşiklerinin kalitesi ile doğru orantılıdır. Bebek beşiği alırken piyasada sözü geçen bilindik markaların beşikleri tercih edilmelidir.

Bebek için en iyi yöntem doğal dizaynlar ile yapılmış bir beşiği satın almaktır. Bunu yaptığınız takdirde yavrunuz kimyasallardan uzak mışıl mışıl bir uyku çekecektir ! Organik ahşaptan yapılan bebek beşiklerinde İtalyan tarzı cilalama yapılmaktadır. Bebeğimiz bu tür beşiklerde tamamiyle kimyasal maddelerden arınmış olarak hem uykusunu alır, hem de sağlığına bir negatif etki söz konusu olmaz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder